La primera setmana de març es van celebrar a l’Institut La Guineueta les primeres jornades tècniques d’automoció, organitzades des del Departament de Transport i manteniment de vehicles, per oferir a l’alumnat dels diferents cicles de la familia diverses perspectives dins del camp de l’automoció. Per fer-ho es van programar xerrades de diferents temàtiques, impartides tant per professionals en actiu com per docents universitaris, per tal que els enfocaments fossin el més plurals possible.

 

El dilluns 5 de març al matí des de Belles Arts Ferran ens van mostrar formes de treball amb pintura i aerografia; una xerrada enfocada sobretot a l’alumnat de Carrosseria. A la tarda, des del Centre de recerca del vehicle elèctric (CREVE) ens van donar una mirada sobre el vehicle elèctric i sobre les especificitats de les bateries en aquests tipus de vehicles. Posteriorment, des de Volkswagen Group Distribución España ens van presentar el programa Talentia, enfocat a captar dins de l’alumnat d’automoció futurs professionals que es puguin incorporar al mercat laboral. Així mateix, també vam fer un cop d’ull al futur de l’automoció i la connectivitat.

 

El dimarts 6 de març el grup MANN-HUMMEL, de la mà d’Antonio Martínez, ens va oferir un curs sobre filtració dels diferents fluids que es troben en un vehicle: des de l’oli motor fins a l’aire de l’habitacle. El ponent va acompanyar les seves explicacions amb molts components i tipus diferents de filtres i materials filtrans.

 

El dimecres 7 de març el professor del nostre institut Antonio Soldevila va explicar als assistents les diferents formes d’obtenció i transformació de l’energia, per tal que l’alumnat tingui una visió més global i conscient dels recursos energètics.

 

Finalment, el divendres 9 de març el professor de la UPC Francesc Montalà ens va parlar sobre la vigència de la utilització de l’acer com a material de base per a la nostra societat i per al camp de l’automoció en particular. Provinent del món de la indústria, ens va poder posar al dia de les noves tendències en l’àrea del tractament dels metalls i ens va mostrar exemples pràctics d’aquestes aplicacions.

 

Totes les sessions van tenir gran afluència d’alumnat dels diferents cicles, tant de Carrosseria i Electromecànica com d’Automoció. Agraïr novament a tots els ponents la seva dedicació i interés en apropar al nostre institut les seves àrees de coneixement.

 

PRIMERES JORNADES TÈCNIQUES D’AUTOMOCIÓ A L’INSTITUT LA GUINEUETA