Música

Descripció

descripció

La matèria de MÚSICA té com a finalitat desenvolupar les capacitats auditives analítiques i expressives de l’alumnat i dotar-lo de les eines que li permetin transformar el seu trasfons musical en coneixement i vivència musical de qualitat.La matèria de MÚSICA té com a finalitat desenvolupar les capacitats auditives analítiques i expressives de l’alumnat i dotar-lo de les eines que li permetin transformar el seu trasfons musical en coneixement i vivència musical de qualitat. La matèria d’estudi principal d’aquesta assignatura sòn les arts escèniques en general, vinguin d’on vinguin i es produeixin en l’àmbit què es produeixin; des de les músiques del mòn, fins la música clàssica, el rock o els musicals ens interessen, sempre que les enfoquem des del punt de vista trasformandor que té l’art si d’ell se’n fa un bon ús i reflexió. És important que se’n faci una experiència vivencial de la música i què convertim els nostres alumnes en persones competents en el marc musical.

 

Directori

directori

Marina Castillo Tomás: Professora de Música

 

Màtèries

matèries

  • Música a 1r, 3r i 4t d’ESO
  • Música i Ritme a 1r d’ESO
  • Música i TAC a 3r d’ESO

 

Activitats

 activitats

L’assignatura de música es sol treballar en gran grup quan treballem musicals o fem alguna peça amb flauta o cantant, i en petits grups quan treballem projectes o fem classes per estacions. Intentem combinar classes pràctiques on empleem boomwhackers, ukuleles, petita percusió, flauta, cos i veu per interpretar peces musicals què tractem de contextualitzar amb projectes d’investigació que després sòn exposats a classe i què posen el focus (a més d’en l’audició i anàlisi musical) en la vessant social de la música; en crear individus crítics que pensin per ells mateixos a l’hora de deixar-se influenciar pel màrketing, la forma de vestir, la diferència en general, etc.: aprofitem així la música per treballar la intel.ligència emocional i la competència social i ciutadana.

              Fem un concert al nadal, amb 3r d’ESO fem un musical a final de curs i amb 4t anem a la trobada de corals de secundària de Catalunya. A més, intentem col.laborar i aportar música sempre què podem a les diverses activitats del centre.