Descripció

Aquest cicle forma per elaborar, dissenyar i supervisar dietes adaptades a persones i col·lectius d’acord amb les seves necessitats nutricionals o patologies específiques.

Controlar la composició qualitativa i quantitativa dels aliments i determinar la qualitat higiènica – dietètica.

Supervisar la conservació, manipulació i transformació dels aliments de consum humà.

Realitzar assaigs físic – químics i de laboratori químic i microbiologia en aliments, begudes i altres preparats nutritius.

Durada i horaris

Cicle de 2.000 hores (2 cursos acadèmics) que inclou 410 de pràctiques en centres de treball

Franja horària de 15 h. a 21:45 h.

Crèdits

  • Organització i gestió de l’àrea de treball assignada en la unitat de dietètica(60h)
  • Alimentació equilibrada (270h)
  • Dietoteràpia (240h)
  • Control alimentari (180h)
  • Microbiologia i higiene alimentària (180h)
  • Educació sanitària i promoció de la salut (90h)
  • Fisiopatologia aplicada a la dietètica (240h)
  • Relacions en l’àmbit de treball (60h)
  • Formació i orientació laboral (60h)
  • Formació en centre de treball (410h)
  • Crèdit de síntesi

(Convalida per 58 crèdits de Dietètica i Nutrició a la Universitat de Vic)

Sortides professionals

  • Ajudant tècnic de laboratori de microbiologia alimentària
  • Ajudant tècnic de laboratori de control alimentari
  • Dietista d’hospital i/o consulta privada
  • Control de HACCP en hospitals, caterings, etc…
  • Educador sanitari

Empreses col·laboradores

  • Arcis (Hospital Municipal de Badalona)
  • Clece (Hospital de Bellvitge)
  • Comertel (Clínica Teknon)
  • Sodexto (Hospital del Mar)
  • Hospital General de Catalunya
  • AMARARK SL
  • MICROBAC
  • LABORATORI ECHEVARNE
  • HOSTESSA SA
  • ALBORATORI ANABIOL
  • CATETING ARACASA
  • CATALANA DE DIAGNÓSTICO Y CIRUGIA SL
  • INDULAB
  • CLÍNICA L’ALIANÇA
  • ARNAU DE VILANOVA