2 – L’ETAPA COM INSTITUT DE FORMACIÓ PROFESSIONAL LA GUINEUETA
Els estudis de Formació professional es consoliden a l’IFP GUINEUETA , i l’institut esdevé un centre de referència per molt joves de Nou Barris, per tal d’assolir uns coneixements i una capacitació professional que els ofereix millors oportunitats i condicions d’accés al mon laboral .
Fins el curs 1980-81 s’imparteixen estudis d’FP1, el curs 1981-82 s’inicien les classes d’FP2 en totes les branques que es fan a l’institut. El centre arriba a 1000 alumnes, i hi treballen 63 professors/es
En aquesta època l’Institut comença a projectar-se a l’exterior: intercanvis amb altres centres, participació en cursos transnacionals, jornades sanitàries.
Alumnat de la família de Sanitat obté diversos premis CIRIT per fomentar l’esperit científic del jovent
El curs 1987-88 es deixa d’impartir l’especialitat de Metall.
3 – De l’IFP LA GUINEUETA a IES LA GUINEUETA
El desenvolupament i aplicació de la LOGSE porta importants canvis en el mon educatiu i de forma especial a l’IFP LA GUINEUETA.
Els estudis que s’impartiran a l’institut a partir del curs 1995-96 deixaran d’ésser exclusius de la Formació Professional. De forma progressiva comencen a impartir-se cursos d’ESO i de Batxillerat; a més l’estructura de la Formació Professional canvia radicalment, l’FP1 i FP2 són substituïdes pels CFGM i CFGS.
El professorat i totes les estructures de l’institut s’han d’adaptar a una nova situació, arriben al centre nois i noies de 12 anys. Per altra part, la generalització de l’ensenyament obligatori fins als 16 anys propicia que s’incorpori al centre una nova tipologia d’alumnat , havent de donar noves respostes per atendre les necessitats que presenta. S’imposa buscar noves fórmules i noves metodologies de treball per atendre la diversitat que la nova situació genera. L’arribada d’un important nombre d’alumnat nouvingut a Catalunya encara afavoreix més la recerca de noves formes de treballar per afrontar nous reptes. Neix l’aula d’acollida i l’aula oberta a l’ESO.