informació general mobilitat

1. Objectius de l’INS la Guineueta

L’Institut La Guineueta té com a pilar fonamental dins el projecte educatiu del centre la mobilitat internacional, tant dels seus estudiants com dels seu professorat. És a dir, vetla i aposta per a la internacionalització del centre, per la mobilitat de la comunitat educativa, per fer xarxa i intercanviar valors, coneixements i estratègies educatives amb altres països, treballant sempre dins el marc del projecte Erasmus.

L’institut participa en diferents xarxes de mobilitat que existeixen al seu territori, nodrint-se d’elles, col·laborant i treballant de manera cooperativa amb altres centres de la regió.

Participa a la xarxa de mobilitat internacional del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, així com a la xarxa de centres internacionals de Barcelona de la Fundació Barcelona – Xarxa FP. Col·labora directament amb l’agència espanyola SEPIE, Servicio para la Internacionalización de la Educación, que és l’òrgan competent de coordinar els projectes Erasmus+ a nivell europeu.

2. Entitats col·laboradores

Col·laboradors dels projectes de mobilitat internacional de l’Institut La Guineueta:
SEPIE GENCATXARXAFPFundacioBCN

3. EXPERIÈNCIA

L’Institut La Guineueta realitza projectes de mobilitat internacional des del curs 2008-2009. Ha participat en varis projectes europeus: Leonardo da Vinci, Commenius, Erasmus, Erasmus+, i hi segueix participant activament segons les directrius europees que marquen la guia del programa Erasmus+.

Beques d’alumnat al curs 2019-2020: 28

Beques de professorat: 54. Socis internacionals

En el següent mapa s’hi mostren els socis col·laboradors de l’Institut La Guineueta en el projecte Erasmus+.

1. OSZIMT – Oberstufenzentrum Informations und Medizintechnik Berlin

Berlin, Alemanya

www.oszimt.de

 

Des del curs 2008/2009 es col·labora amb l’institut OSZIMT – Oberstufenzentrum Informations und Medizintechnik Berlín. Aquell curs es varen començar a col·laborar amb la família d’informàtica. I no va ser fins el curs 2011/2012 que es va començar a col·laborar també amb la família de sanitat concretament amb el cicle de TES.

L’institut està situat al sud de de la ciutat. Aquest centre és molt gran i té un departament especialitzat en la mobilitat europea, fa anys que col·laborem recíprocament amb ells, des de l’institut de la Guineueta enviem alumnes a Berlín i rebem una mitjana de 6 alumnes l’any procedent del seu institut, se’ls busca una empresa per realitzar les FCT a Barcelona i se’ls realitza el seguiment i avaluació conjuntament amb la persona responsable alemanya.

 

2. Falck

Aarhus, Dinamarc

www.falck.com

 

3. Lycée Professionel Jules Raimu

Nîmes, França

https://lyc-raimu-nimes.ac-montpellier.fr/

 

Des del curs 2009/10 es mouen alumnes de la familia de transport i manteniment de vehicles tant de CFGM d’electromecànica com del CFGM de carrosseria. La col·laboració és amb l’institut Lycée des Métiers Jules Raimu i els alumnes que hi enviem hi van a realitzar pràctiques amb tallers de la ciutat de Nîmes (Renault retail group nîmes,  Espace auto des costieres – Volkswagen – groupe RC Automobiles, Audi espace prestige automobile – groupe rc automobile, Citroen Nimes k2 auto entre d’altres)

El nostre centre educatiu rep alumnes cada dos cursos de Nîmes per a fer pràctiques a diferents tallers de la ciutat de Barcelona com per exemple (Volkswagen Retail, Renault retail entre d’altres).

A més cada any hi va un professor del institut acompanyant tant a l’inici com al final de l’estada dels alumnes per tal de fer les gestions pertinents i acompanyar els alumnes els primers dies.

 

4. Institut de Formation aux Métiers de la Santé Henry Dunant

Centre Hospitalier de Bigorre

Tarbes, França

www.ch-bigorre.fr/recrutement-formation/ifms

 

5. Hamar Katedralskole

Hamar, Noruega

www.hamar-katedral.vgs.no

 

Des del curs 2017-18 es realitza una col·laboració amb l’institut Hamar Katedralskole, aquell curs es van enviar dos alumnes de grau mig d’electromecànica de vehicles a fer pràctiques en dos tallers, a PS Servicesenter AS i a Mekonomen Furnesvegen Car & MC, també hi va anar un professor acompanyant a fer un Job Shadowing al institut. El curs 2018-19 un alumne de grau superior d’automoció va anar a fer pràctiques al taller de Hamar PS Servicesenter AS. Aquest curs 2019-20 la previsió era enviar dos alumnes del CFGS d’automoció però degut al COVID no ha pogut ser.

 

 

6. Ringsaker videregående skole

Brummundal, Noruega

www.ringsaker.vgs.no/

 

Des del curs 2017-18 es realitza mobilitat amb Noruega, amb dos socis diferents, l’ubicat a Brummundal es l’institut Ringsaker Vidergaende Skole. Aquell primer curs van anar dos estudiants de farmàcia a fer pràctiques en una farmàcia i una estudiant de CAI a fer pràctiques a un geriàtric. El curs següent el 2018-19, dues estudiants de farmàcia varen anar a realitzar pràctiques en farmàcies de la zona i aquest curs 2019-20 una estudiant postgraduada del CFGS de dietètica ha anat a realitzar pràctiques de dietètica al institut de Ringsaker Vidergaende Skole

 

 

7 .Farmàcia Galeppi

Roma, Itàlia

www.farmaciagaleppi.it 

 

 

5. Acreditacions (Carta ECHE)

L’Institut La Guineueta està plenament compromès a garantir la plena implementació dels principis de la carta Erasmus Charter for Higher Education.

Certificat Erasmus Charter for Higher Education 2021-2027.

CARTA ECHE INS la Guineueta 2021-2027 (BAIXEU)

6. Contacte

Servei de Mobilitat Internacional

Institut La Guineueta

internacional@ilg.cat

Institut la Guineueta